17 Şubat 2011 Perşembe

özet

- efes pilsen final serisinde fbü yü 2-0 dan yeniyor
- teste giren iki oyuncudan kerem de 10mg üzeri, casun da 3mg üzeri cathine bulunuyor.B numuneleri hacettepe değil Kölnde açıklanıyor.
-kerem limit üstü(5mg) cezayı alıyor, ve demeci patlatıyor :“O dönemde biz sürekli kamptaydık. Verilenler, yenilenler, içilenler hepsi aynıydı.”
-fbü tüm takıma doping verildi diyor test istiyor
- efeliler saç örneği vermeyeceklerini açıklıyor
- federasyon başkanı,olay bu, elimden bişey gelmiyor, kamoyuna bırakıyorum diyor:
T.DEMİREL:"Benim bu konuda çok fazla yorum yapmam doğru olmaz. Birkaç sene içinde tüm gerçek çıplaklığıyla ortaya çıkacak. Ama özellikle Milli Takım'a bu durum çok zarar verdi. Beko Basketbol Ligi'nin final maçında yasaklı bir narkotik maddenin Efes Pilsen'in kurayla çekilen iki oyuncusunda da çıkmış olması tesadüf gibi gözükmüyor. Basketbol için büyük bir şanssızlık ve Efes Pilsen için de üzüntü verici bir olay. oyuncu da savunmasında nerden girdiğini bilmediğini söyleyerek konunun çözümüne de pek yardımcı olmadı. Kurallar da açık. Gerekenler yapıldı ve tahkim de cezayı onayladı. Madde bir tek Kerem'de olsaydı ve vücuduna nerden girdiğim söylemeseydi müsabakalardan iki yıl men alacaktı. Ama aynı madde kurayla çekilen iki oyuncuda da bulununca bunun tesadüflüğü ortadan kalkıyor. Bireysel bir olay gibi gözükmüyor."
- fb şunu istiyor :“Cezai Yaptırımlar Talimatı”
1-) “Bir takımda 2 oyuncuda birden doping tespit edilirse o takımın diskalifiye edilebileceği veya başka cezai işleme tabii tutulabileceği”,
2-) “Takımdan birden fazla oyuncuda doping talimatına aykırı durum ortaya çıkması durumunda, takımdaki tüm oyuncuların hedef testlere tabii tutulacağı”

-fb /sporcuların haberi olmadan belkide/ takımın topluca dopinglendiniğini söylüyor. takımı suçluyor.
- ama efes saç örneklerini vermiyor, federasyon da bişey yapmıyor, olay kapanıyor.
-fb kaya pekeri transfer ediyor?? (yuh direk keremi alsaydın bari)
******
-taurasi de modafinil bulunuyor,
-b numunesi açıklanmadan, en yetkili isim, b de pozitif çıkar 2 yıl men diyor,şerefsizin adı prof.dr.turgay atasu(federasyon sağlık kurulu başkanı
önceden hiç yakalanmayan bu madde yakın zamanda 6 sporcuda yakalanıyor,
Ali Mesut(Karsspor)-Diana Taurasi(FB)-Mustafa Sevgi ve Barış Memiş(Karşıyaka)-Orhan Şam(Gençlerbirliği)-Monique Coker(Ceyhan Bel.)
-taurasi ölçüm hatalı diyor.
-penny doping testine girmiyor, tezgah varı, bırakırım basketbolu diyor, terkediyor 3.dünya ülkesini.
-fb izin alıp testi kölne gönderiyor.
-taurasi den sonra penny dende işkillenen kamoyu gaza geliyor:
efes e böyle böyle diyodunuz, noldu??(bizim blogda da hatırlamak istemediğim 1-2 post var bırrr :)
-penny testi negatif çıkıyor(kamoyu yazmıyor bile konuyu)
-federasyon taurasi ve coker ın cazalarının kaldırıldığını testlerin geri çekildiğini ilan ediyor.
******
- dedikodu, örneklerin taşınma ve saklanma sıcaklıklarının uygun olmadığı.
-dedikodu, hacettepe üni. nin doping kontrol lisansının iptal edileceği.
******
benim yorum :
- karssporlu topçu kimsenin umrunda değil tabi taurasi işin içinde olunca kıyamet kopuyor.

10 yorum:

jeankier dedi ki...

kişisel olarak aziz yıldırım ı, bu olayda taktir ediyorum ve kutluyorum. oyuncusu ile kişisel olarak görüştüğü ve oyuncusuna güvendiği aşikar. zaten arkasında durdu taurasi nin. aynı şekilde kazım olayında da kazım ile görüşmüş, yalan olsa da söylediklerine inanmış ve arkasında durmuştu. sonradan kazım ın söyledikerinin yalan olduğu anlaşılınca gerekli cezayı oyuncuyu fransa ya kiralayarak vermişti.
şimdi bu olayda suçlu basketbol federasyonu ve hacettepe doping merkezi (her neyse ismi) dir. fenerbahçe nin büyük bir tazminat davası açma hakkı vardır bana göre, almalıdır da. çok net.
söylediklerim, daha doğrusu bunların yanında söylediklerim de var. bu nedir, bu kurum çok kritik bir hata yapmıştır, daha önce bu şekilde bir hata yapmadığını kim söyleyebilir? kim garanti verebilir? doping çıktığında benim söylediklerimi eleştiriyorsanız eğer, aynı şeyleri geçen sene fenerbahçe efes pilsen için söyledi, şu an o söyledikleri atmosfere gitmiştir, hem haklı hem haksızdırlar.

jeankier dedi ki...

yazıklarına sonuna kadar katılıyorum bu arada.. tek eklemek istediğim aziz yıldırım bastırınca bu yanlışlık düzelebiliyor, belirttiğin gibi karsspor ve diğer küçük takımların oyuncularının hiç bir yaptırımı yok. adamlar belki 2 senedir top oynamıyorlar.

soon dedi ki...

aziz yıldırım sporcuları konusunda iyi yapmış haklısın..başka bir konuda eksiği var ama,

Cezai Yaptırımlar Talimatı nın yazdığım iki maddesinin işletilmesi gerekirmiş.
o tarihlerde tuncay özilhan ekranlara çıkıp basketboldan çekilirim açıklamalarını hatırlıyorum..

federasyon o maddeleri işletemedi,

aziz yıldırım kamoyu bskısı kurup efes in fişini çekebilirmiş.

belki ülker tarafı fb yi engellemiştir, belki özilhanın çekilirim tehdidi federasyonu durdurmuştur bilemiyorum..

yarın 14:00 de açıklama yapıyormuş fb, bakalım neler çıkacak.

jeankier dedi ki...

@soon yazıyı dikatlice okuyunca efes in 2. numunesinin yurt dışında açıklandığı bilgisini gördüm bunu bilmiyordum, enterasanmış. bir not, bir takımda 2 oyuncuda doping çıkınca takım diskalifiye olmuyor, 2 nin üzerinde oyuncuda çıkınca diskalifiye oluyor. bunu nereden biliyorum dersen, geçen sene beşiktaş ın uefa da oynadığı rakiplerden birinde, defansın ortasındaki 2 dc de aynı anda doping çıktı, hatta eledikleri klüpler falan da itiraz ettiler ama nafile, beşiktaş ın direkt olarak turu geçeceği söylendi, fakat o da olmadı. o bilgi yanlış sanırım.

soon dedi ki...

m. demirkolda aynı hataya düşmüş:)

Hacettepe ismine güvenemeyeceksek Türkiye'de neye güveneceğiz ki? Asıl önemlisi ben şimdi Kerem Gönlüm'ün doping yaptığını nereden bileceğim? O çocuğu da öldürdük mahvettik. Ben şimdi doping yapanlara yapmadı gözüyle bakıyorum, Kerem Gönlüm'den de özür diliyorum.

oysa durum şu :
Türkiye Basketbol Federasyonu'na dilekçe ile başvuran Kerem Gönlüm, A numunesine itirazının bulunmadığını ancak B numunesinin açılmasını talep etmesinin ardından, Köln Laboratuarı oyuncumuzun bu başvurusunu değerlendirerek, numunenin 3 Eylül 2009 tarihinde açılmasına karar vermişti.

soon dedi ki...

@jeankier futbolda öyledir belki basketbolda kurallar şöyle.. madde2

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU
BASKETBOLDE
DOPİNGLE MÜCADELE
YÖNERGESİ
EKİ
CEZAİ YAPTIRIMLAR

http://www.google.com.tr/#hl=tr&source=hp&biw=1359&bih=671&q=TBF+Cezai+Yapt%C4%B1r%C4%B1mlar+Talimat%C4%B1&aq=f&aqi=&aql=&oq=&fp=bf54fbadcf0d2fad

metun dedi ki...

soon takdir ettim abi.
bu nasıl bir araştırmacı gazeteciliktir. valla bravo..

soon dedi ki...

@metun harbiden ha, özet diye girmişim bide :))

jeankier dedi ki...

@soon çok pis yatırdı ipne :)

soon dedi ki...

:)) aman abi yok vallaa.