9 Ekim 2008 Perşembe

Denizli Başarılı Olabilecek mi?

Bir kaç istatistik ile olayı açıklamak daha faydalı olacaktır. Altta göreceğiniz tablolardaki değerlere göre, Denizli o efsane Galatasaray döneminde 61,11% lik bir galibiyet (başarı) yüzdesi yakalamış. Ertuğrul hoca ise Beşiktaş kariyerine 60,58% lik bir galibiyet oranı ile veda etmiş, yani neredeyse aynı. Terim ise Galatasaray' daki efsane döneminde 65,12% lik bir galibiyet oranı yakalamış.
Burada dikkat edilmesi gereken husus, Denizli kariyerinde 61,11% lik galibiyet yüzdesinin üzerine çıkamamış ki gönderilen Ertuğrul' un üzerine çıkması için kendisini zorlaması gerekecek. İran takımları ile artan beraberlik yüzdesi de göze çarpan bir özellik.
Enterasan bir nokta da, Denizli' nin Fenerbahçe istatistiklerinde, 61% Galibiyet, 12% Beraberlik, 27% Malubiyet yuzdesi aynen Ertugrul icin de 61% Galibiyet, 12% Beraberlik, 27% Malubiyet olarak görünüyor. Yani büyük takımlarda 20% malubiyet yüzdesinin üzerine çıktığınızda koltuğunuz sallanmaya başlıyor..

2 yorum:

YODA dedi ki...

batan dünyadan günaydın.

soruyorum bay istatistik denizli malubiyetleri kücük takımalara karşı alıp büyük takımlara karşı kazanıyorsa ertuğrul tersini yaptıysa hangisi puan tablosunda daha yukarıda yer alır.

Bence denizli ertuğrulu cebinden çıkarır. Ertuğrul kötü adammıydı. bence değil. Başka alternatifte yoktu hani. Luce yıl ortasına kadar beklenmez.

Sinanın gitmesine sevindim darısı başkanınızın başına.

Canto dedi ki...

Cenker süper çalışma olmuş abi, 10 numara, tebrikler.

Benim şahsi düşüncem 80 ve 90'ların istatistiklerinin bugünü değerlendirmemizde yanlış yön verebileceği yönünde. Ertuğrul'un geçen sezondan bu yana tutturduğu 60%, 88-90 larda tutturulan 60%'dan çok daha değerlidir benim gözümde.

Terim'in 2000 senesi istatistiği, oynadıkları onca Şamp. ligi ve UEFA maçları düşünülerek değerlendirilmeli mesela.