14 Eylül 2016 Çarşamba

sevinmek, sevin(e)memek..

  yeni sevgili ile eskisine hava atmak, yeni şirketin ile eski şirketinin de girdiği bir ihaleyi kazanmak, seni sevmeyen eğitmenin ile iş hayatında karşılaşıp tepki vermek. kısacası "yapamazsın/yapamadın" diyene "bak yaptım" demek. tam olarak bu duygunun fiilini bulamadım; intikam almak desen değil, cevabını verdim desen sana soran yok, gördün mü desen bakan yok.
  7 günahtan mıdır dedim, merak ettim baktım. hristiyanlıkta yedi büyük günah yedi şeytan ile ilişkilendirilmiş, kısaca; kibir, açgözlülük, şehvet düşkünlüğü, kıskançlık, oburluk, öfke, tembellik. papa 16. benedict, yeni 7 günahı da belirtmiş, yine kısaca; dünyaya zarar vermek, ahlaksız deneyler yapmak, uyuşturucu ticareti, kürtaj, pedofili, sosyal adaletsizliğe yol açmak, orantısızca zenginleşmek. yine islamda da 7 günah olarak belirtilen maddeler şu şekilde; allaha şirk koşmak, büyücülük, insan öldürmek, faiz, kimsesizin malını yemek, islam uğruna yapılan savaştan kaçmak, namuslu kadına iftira etmek. 
  bu ismini bulamadığım duyguyu bu günahların içine de sokamadım, belki biraz öfke, zorlasan kıskançlık, plase kibir, tam karşılığı yok.. video' da eski (former) takımlarına gol atan önemli futbolculardan sevinenlerin yanında sevinmeyenler de var.
  şahsen eski takımına karşı oynarken, eski takımının sahasında sevinmeme görüşünü savunanlardanım. fakat yeni takımının sahasında bu sevince ortak olmamak, sana maaşını veren kulübe, seni destekleyen -yeni- taraftarına saygısızlık sanki.
    hayat enterasan tesadüflerden ibaret ki, bu sene beşiktaş' ın kadrosundaki talisca ve gökhan inler sırasıyla CL' de eski takımları olan benfica ve napoli' ye karşı oynayacaklar.
  gelelim dün akşam benfica-beşiktaş maçında talisca' nın attığı golün hikayesine. şu an 22 yaşında olan futbolcu, 2 sene önce 20 yaşında 4 mio euro' ya bahia' dan benfica' ya gelmiş ve genç yaşında, -kulübün de futbolcu politikasına uygun olarak- 78 maça çıkmış 20 de gol atmış. bu sene enterasan bir şekilde beşiktaş' a 2 seneliğine kiralanmış ve transfermarkt' daki 7.5 mio euroluk değerine karşılık kontrata 25 mio euro' luk satınalma maddesi koyulmuş. yani ilk bakışta alehine görünse de, benfica oynatmayacağı oyuncuyu değeri kaybolmadan şampiyonlar liginde göz önünde tutarak ileride satmak istemiş. alan/veren razı, win/win ne derseniz öyle garip bir durum..
  oyuncu 90+3 de yeni takımı beşiktaş 1-0 geride iken frikikten eski takımına 25 metreden gol atıyor, seviniyor ve ortalık karışıyor. eski takım arkadaşlarının maç sonu tehditleri, akşam benfica' nın eski başkanından "bir daha geri dönemez" açıklaması, taraftarlar zaten karısına (erken evlenmiş..) ve çocuğuna (ne zaman yaptın) sosyal medyada küfürler, tehditler. menejeri de zaten 2 senelik kiralık süreci sonrasında benfica' ya dönme niyetimiz yok, temmuz' da oyuncunun maaşını bile ödemediler açıklaması.. ortalık karışık.
kiralık olarak oynadığın bir durumda, gol sonrası sevinebilmek gerçekten yürek (balls diyelim :) ister, yorumları size bırakayım..

2 yorum:

Canto dedi ki...

Uzun yıllar ekmeğini yediğin klübe yapınca tepki gösterilmesini anlarım, öbürlerini anlamam.

Bir de bu yazının üzerine Q7 son dakikalarda S.Lizbon'a (ama Madrid'de) hem de önemli bi gol attı, önce refleksle sevinç gösterdi, sonra durdu, buna da saygı göstermek lazım, ama şart mıdır değildir, yıllardır Real desin; toplu sevincin de bir anlamı var, ondan ayrı durunca da garip durum...

soon dedi ki...

vaay,sayfa çalışıyo