31 Mayıs 2011 Salı

Tevazu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Fenerbahçe Dergisi'nin Haziran ayı sayısında yer alan röportajında, "Şu andaki takım ve kulübe baktığımızda; bunu çok açıkça ve net olarak söylüyorum ve herhangi bir şekilde abartı olduğunu düşünmüyorum, Fenerbahçe bence şu anda dünyanın bir numaralı kulübü" dedi

Gecen senelerde Aykut a karsi bir sempatim vardi aslinda. Akilli, efendi herseyden önemlisi bagimsiz bir spor adami oldugunu düsünüyordum. Futbolculugunda forma aski bir tarafa birakip, sampiyonluktan sonra trabzonlu futbolcular sahip cikmasi bile, futbol camiasinin bir istisnasi oldugunu gösteriyordu. Fakat gelinen su noktada kendisini fenerbahcenin bir neferi yapmis durumda. Bir bakima benligini yitirmis. Yazik olmus...

15 yorum:

jeankier dedi ki...

alex hazretlerine dua etsin efendi aykut

soon dedi ki...

bu ara kafayı kırdı tüm camia, 2 haftaya normale döneriz..

YODA dedi ki...

futbol takımı demedi dikkatinizi cekerim. Kulübü dedi. Kaç tane spor kulübü bunca branşta kupaları alan/domine eden. Tesisleşme olarak bu kadar ileri gitmiş.
Beşiktaşlı sinan engin Topuk yaylası tesislerini gezerken nasıl imreniyor, tüm çekim boyunca agzı açık geziyor.
Neredeyse bulunduğu her branşta ya şampiyon ya ikinci olan bir kulüp için normal söyledikleri.Futbol takımının bulunduğu yer için yorumlarını NTV'de yapmıştı. Daha gidilecek yol var diye. Aykut bence hala "Aklın" neferi.

jeankier dedi ki...

demek ki neymiş, fenerbahçe taraftarının şuursuzluğunun şampiyonluk serhoşluğu ile bir paralelliği yokmuş.. aykut götümde kıl çıktı dese bunun da globalde bir başarı kıstası vardı eminim, yoksa da bulursunuz. e be taraftar adama sormazlar mı sen 3. dünya ülkesindesin, oynadığın maçlar sivasla, antalya ile, avrupada bi skim yememişsin, geçen sene 2 kez tokatlanmamışsın.. ama nedir en büyük klüptür doğrudur (bişey yazdım da sonradan sildim şu an sinirden) nesi büyüktür yazdırmayın bana. sinan engine koyayım size bişey olmasın bora bey.

YODA dedi ki...

Futbol takımı = spor klubü mantığı güden sinir küpü beyfendi. Siz önce ayrımı yapın sonra ezik yorumlar yapmayın. Futbol takımı avrupada bir skim yememistir dogrudur. Ancak bu "kulübün" sallıyorum 20 bransının 15'i avrupada alnının akı ile temsil edilmiştir. Sizinde hentbol takımınızı canı gönülden alkışlarız ama bütün kulubünüzü alkışlamak bir branşla zor be gözüm.

YODA dedi ki...

Bence ne kadar sevsenizde sevmesenizde, Ertuğrul, Şenol, Mehmet, Aykut gibi antrenörler Terim gibi kıl yumaklarından çok daha iyidir.
Tevazu konusuna gelince bence hala yeterince tevazu sahibidirler. Ve hepsinin bence alkışlanması gereklidir.

Not: Şenol Güneş eğitim enstitüsü mezunuymuş. Farkı belli oluyor.
Not2: Aykut eskiden Jimnastik yaptığından BJK taraftarı özel sempati duyuyordur :)

jeankier dedi ki...

Benim hentbok sutopu Masa tenisi ile isim olmaz, olani da tutmayayim. Futbolda basarili olani da ilk ben kutlarim (bkz blogdaki ilk kutlama postu)
Fb dunyanin en buyuk spor klubu diyen hocaya gotumle gulerim. Taraftara gulmem, ismi uzerinde taraftar. O taraftar gun gelir en iyi oyuncusunu istemez, ertesi sene takimi sampiyon yapinca aha benim istedigim gibi oynadi bu sene der. Bu sirada sonuc odakli da degildir, guzel oynasin yeterdir. Guzel oynamasi bir yana, spor! Klubunun insaat ve yapi alanindaki basarilari da en onemli konularsan biridir. Simdi kinayeli yaziyorum saniyorsunuz da, degil, taraf-tar. İstedigini dusunebilir.
Musteri ile toplantidayken yazdirdiniz ya bana aykut hoca dan allah razi olsun. Yaratici fikirlerini bekliyoruz.

jeankier dedi ki...

Not2 ye cevap : 20 tane spor dalinda bizi en guzel sekilde temsil eden takimin taraftari, isminde jimnastik yazan klubun jimnastigi ile dalga gecebilir, bunun yolu tutarlilik yoludur. Degil midir?

Canto dedi ki...

Behzat ç diliyle:

- Aykut mu demiş la?
- Hee amirim.
- Vardır bi bok ...

soon dedi ki...

kadın teniste 1 numara var. hiç grandslam kazanamamış daha ..o hesap :)) fb iyi işler yapıyo 1 numarayız yerine başka örneğimiz yok diyebilirdi, basketbol+voleybol+futbol da cl yapabilen de başka takım da yok bildiğim kadarıyla.

YODA dedi ki...

yav 1 numarayız demekle başka örneğimiz yok demenin farkı ne. ha hasan kel ha kel hasan.

Süleyman seba hic bir seyi olmayan beşiktaşı alt yapı ve tesis olarak nereden nereye getirdi. Cumle alem alkışladı. O zaman benim gibi alkış tutanlar BJK taraftarımıydı. Başarılı oldumu BJK oldu. 10 küsür seneden sonra üst üste 3 kez şampiyon oldu.

Klübün büyüklüğünü sadece Futbol takımının avrupadaki başarısı ile ölçüyorsa birisi iverson transfer edildiğinde neden ortalıgı velveleye verdi. Madem umursamıyordunuz neden ortalıgı ayaga kaldırdınız.

soon dedi ki...

yok farklı şeyler, hiç şampiyon olmadan 1 numara olabilirsin (şu tenisçi kadın..adı ne ya o kadının :))

1 numara bir olmak bir sıralama sonucu velhasıl..ben şampiyon olmayı tercih ederim.

bkz. türkiye dünya 3. sü oldu bir vakit ama hiç bir zaman 3 numaraya yükselemedi.

fb iyi yolda, başkan yada hoca bunu dillendirmesin, boşversin, başkaları söyler zaten bunu..sen kendini söyleyince hoş olmayabilir derim.

Adsız dedi ki...

kadinin adi wozniacki sanirim.
kahve zamani gelmedi mi?

soon dedi ki...

vaay kanki, tehlikeli adamsın, evet geldi vakit..

jeankier dedi ki...

Kardesim msn mi bura :)