10 Kasım 2010 Çarşamba

Schuster



Besiktas önemli bir virajdan geciyor. Schusterin sezon basi bizlere izlettigi takimin bir anda toz duman olmasiyla birlikte, herkesin sordugu soru; ne oldu da Besiktas birden dagildigi?
Sezonun ilk haftalarinda maclar ardardina kazanilirken, medyanin iki elestirisi vardi. Birincisi ilk onbirle cok oynadigi, ikinciside defansi cok önde kurduguydu. Bunlardan ilkinde zaman gectikce Schusterin hakli oldugu ortaya cikti. Üc kulvarda birden yarismak icin rotasyondan baska bir cözüm olmadigi yani. Sonra Queresma ve Guti nin sakatlanmasi ile takim haliyle epey bir geriye düstü. Mac kazanamamaya sonrada üstüste kaybetmeye basladi ki, dünya üzerindeki her takimin en iyi iki oyuncusu cikarin, ayni seyler yasanir. Bunun üzerine Medya takimin iki oyuncu üzerine kurulu olamayacagini, Schusterin aslinda takima cok bir sey katmadigini, bununda ortaya ciktigi saviyla ortaya cikti ( hemen hemen Real Madrid i ben de sampiyon yaparim mantigi). Bunlar yasanirken, Kayserispor macinda ilk kez sahada Schusterin dedigini yapmayan bir takim izledik, defansi arkaya gecen adam pesinden kosan vs...
Sanirim o mactan beridir takim icnde Schusterden cok Ahmet Cakari Sergen Yalcini dinleyen topcularin sayisi artti. Guti ve Q7 nin dönmeside ilk planda bir sey getirmedi. Özetlemek gerekirse, ben burada hangi taktik dogru diye tartismak istemiyorum, zaten bilgimde yetmez. Tek istedigim, madem bir antranör getirdiniz bari birakin isini yapsin.
Bu noktadan sonra ilk yarinin sonuna kadar eldekilerle idare edilip , köklü bir revizyona gidilmesinden baska carede kalmadi. Ama bu yönetim, bir yandan Sinan enginle bir yandan basindaki parali askerleriyle Schusterin üzerine gitmeye basliyacak ve Tiganaya benzer bir hareketle istifa ettirmeye calisacaklar. Biliyorum kulaga cok fantastik geliyor ama olmus seyler bunlar ve bu captaki yöneticilerle bir dahada olacaklar malesef. Schuster Tigana gibi efendi biri degil, öyle laf sokmaya calisana kulpu veriyor hemen, bu bakimda ilerki günlerde Schusterden "sok aciklamalar" patlayacak birbiri ardina, hazirlikli olun.

4 yorum:

jeankier dedi ki...

ben bu adamın bir sistem peşinde koşmasına, laf sokmaya çalışana karşı altta kalmamasına, gerektiğinde kendisine artislik yapan oyuncudan özür dileyip sonra sittir etmesine (kadroya almamasına bkz fatih tekke.) hastayım arkadaş. bakma sen bizim millet her ne kadar ilk başta baş kaldırsa da başarılı olduğu zaman bu şekil adamın peşinden gitmeyi çok sever, burada sonucun ne olduğu önemli. bu sene şampiyonluk uzak, ben derim ki bu adamın eline bıraksınlar kardeşim takımı, ne yapıyorsa yapsın, gelecek sene de revizyona devam etsin, bizleri holosko, nobre, fink, tabata gibi gereksiz taramalardan kurtarsın.

Cihane dedi ki...

bizim seyirci genelde hep teknik adamin arkasinda ama basta bu yönetim varken yarin Samet Aybaba ile uyanmayacagimizin garantisini kimse veremez

jeankier dedi ki...

serdar adalı effect bitmez umarım

soon dedi ki...

hocadan gergin açıklamamalar gelebilir şu günlerde,açık sözlü bi adam

'ne s.kim ülke lan burası,başkan geldi guti yi 11 de oynat dedi vs vs' gibi bir beyanat bekliyorum harbi