7 Eylül 2010 Salı

Turkiye vs. Belçika

tarih : 07.09.2010 salı
yer : kadıköy
saat : 21:00
kadroların alttaki gibi olabileceğini yazıyor internet siteleri..

diziliş olarak türkiye 4-4-2 gibi görülse de arda ve hamitin forvete olası katkıları, tuncayın olası orta saha dönüşleri, tam stabil bir taktiğimizin dışında 4-2-3-1 veya 4-5-1 e dönebilen bir yapımız olduğunu gösteriyor. rakip belçika ise reykard ın istediği 4-3-3 ü oynayan bir takım görüntüsünde..
yorumcuları dinlediğimizde, belçikaya anlaşılmaz bir "değersizlik" yüklediklerini görüyorum, ya rakip oyuncuları iyi tanımıyorlar, ya da kendimize güven ile ilgili bir "overrated" durum var..
üstteki tablolarda muhtemele 11 lerin yaş ortalamaları, oynadıkları toplam milli maç ve ortalamasını, transfermarkt.de ye göre piyasa değerlerini ve ortalamalarını görebilirsiniz.
rakamlara göre yaş ortalamasında 4 yaş daha yaşlıyız, piyasa değerinde neredeyse yarı yarıyayız.. buna karşılık toplam milli maç ortalamasında iki katında fazlayız.
son 5 maçımıza baktığımızda ki, en son galibiyeti 2004 senesinde almakla birlikte, 2 galibiyet, 2 beraberlik, 1 malubiyet içeriyor. belçika son 5 maçında 2 galibiyet, 3 malubiyet almış.. bizse 4 galibiyet ve 1 malubiyet.. bunlar istatistikler bilgiler, bunların yorumuna gelince;
rakibin defans ve önü kariyerleri ve oynadıkları takımlar açısından çok sağlam ve sert..bununla birlikte iki ön liberoları bana göre soru işareti, bunlara sağ beklerini de ekleyebiliriz. kalecileri bizim kalecimiz gibi, kaleyi yeni devralmış, m.gladbach ta oynuyor, cihane belki tanıyordur, varsa bilgisi bize anlatsın.. iki kanat oyuncuları transfer market in gözde oyuncularından.. hazard için chelsea nin adı geçiyordu.. aldığım duyuma göre dembele formsuzmuş. lukaku ise daha 17 yaşında fakat transferde chelsea yi red etti..
bizde ise kaleci onurun ikinci milli maçı, defans kurgumuz tam bir soru işareti, sabri yeni sakatlıktan çıkacak, servet zaten bildiğiniz gibi, ömer in 4. milli maçı, hakan balta ise galatasarayda eleştirlen oyuncuların en başında.. önlerinde aurelio geçen sene kaç maç oynadı bilmiyorum.. emre, arda, hamit üçlüsü en sağlam bloğumuz, önlerinde oynamayan nihat ve tuncay..
kağıt üzerinde tam bir beraberlik maçı, yükselişteki belçika mı, tecrübeli ve evsahibi türkiye mi göreceğiz.. uzaktan şutlara ihtiyacımız olacağını düşünüyorum, aurelio yerine ceyhun düşünülebilir.. forvetin de uzun boylu olmaması, defans ortasının kafa topuna pek izin vermeyecek görüntüsü veriyor. bir sercan süprizi bekleyebiliriz sanki..

2 yorum:

YODA dedi ki...

türkiye değilde bu takımın adı başka olsaydı belçikaya 1-3 1-4 skorlara bahis atmak iyi olurdu.

Oturmamıs takımımızda beraberlik iyi sonuç. Almanya tek pozisyon buldu onuda klose affetmedi.

Kendi sahanda kabul edeceksin maçı, açılmayacaksın ( ki hazard dembele tarumar eder) duran top, hızlı hücüm 1-2 pozisyon buldun buldun. Bence en zayıf yerleri bekleri. Arda ve hamit bu maçın kilidini çözecek kişiler.

Adsız dedi ki...

mükemmel maçönü analizi..
akşam iddaa da tr ye basıyodum, beraberlik daha makul göründü şimdi..


işe gitmedin sardın nette tabi,oh.