24 Ağustos 2010 Salı

Klas Topcuydu


Delgado zaten bu dakikadan sonra agziyla kus tutsa Besiktas taraftarina yaranamaz, Q7 leri Gutileri kendine star etmis taraftarin kolayca vazgecebilecigi bir isim haline geldiginden, gitmis olmasi hem kendisi icin hem Besiktas icin iyi olmustur.
Su an Besiktas formasi alsam Delgadonun formasini alirdim diyip yazinin ana fikrini belli edeyim. Gecen sene yan gelip yatmasina ragmen parasinin tümünü almasi disinda benim cok begendigim - bazen delikanli topcular cikip yok ben para istemiyorum, top oynamadim zaten derler ya- Delgado, dört senelik Besiktas kariyerinde, Sergenden sonra bu takimin en teknik futbolcusuydu. Sakatliklari, teknik direktörlerin yanlis secimi derken geride cokta verimli olmayan bir dört sene birakmasina ragmen onun futbolculuguna laf söyleyen kisilerin, ana avrat küfür edenlerin, agzindan salya sacip hali sahada takima almayacam diyenlerin oldugu bir tarfatar degilde dallama gurubu diyecegim ben, elestirlerini hak etmeyecek kadar klas bir futbolcuydu. Topu stoplamadan söyle gelisine voleyle 40 metrelik pas atabilen bir adamdi kendisi. Yaraticilik denen yetenege sahip ender futbolculardan biri. Ayak icini cok güzel kullanan, adam eksilten, iyi orta yapip duran top kullanabilen, tehlikeli sutlari olan diye giden bu listede elbette zayif yanlari ve eksiklerininde olmasina ragmen, böyle bir oyuncudan yararlanilmayacaksa bile, bir sene önce hic oynatmadan adama 2.5 milyon verdikten sonra, bes mac oynatip bedavaya baska takima vermek büyük bir transfer becerisi. Dedigim gibi ne Besiktas ondan gerekli ölcüde yararlanabildi, ne de kendisi Besiktas yeteri kadar katkida bulundu.
Demirörenin son sansi Schuster, kisa zamanda basarili olursa bir iki sene daha kulubün irzina gecebilir ama zaten acik sözlülügüyle ve asiligiyle taninan hoca ile papaz olursa belki bu sefer kurtuluruz ondan. Cünkü bu senede tutmazsa Robinho degil Messi yi getirse kar etmez.

2 yorum:

jeankier dedi ki...

alex i fenerbahçe den göndermeye çalışan zihniyet ile delgado yu gönderen zihniyet zaten aynı paralelde.. delgado yu da tabata yı da istemiş arap klübü.. geçen sene tabata ya verilen para yüzünden delgado seçildi, gel gör ki delgado ya da bu klüp 8 mio€ vermişti. ama fark önceki sene verilmiş olmasıydı. taraftar önceki seneyi unutur mantığı ile kellesi gitti. en azından guti nin yedeği olsaydı be kardeşim..

YODA dedi ki...

Bencede yetenekli adamdı ama sanki, bizim lig gibi sert liglerde oynayacak topçu değildi be. Ama genede göz zevki için güzeldi.

Bu tarz adamlarla baskılı oyun için orta sahan fabregas xavi iniesta olacak. Önüne koy delgadoyu alex'i koy kaplumbağayı gene takım oynar.

Arapların kralı olur delgado.