15 Ağustos 2010 Pazar

buca : 0 bjk :1

sezon öncesi şampiyon ilan edilen beşiktaş, son iki sezondur bir üst lige çıkan bucaspor karşısındaydı. şu an için kendi stadında oynayatılmayan buca nın, bu rezil zemine sahip stadda nasıl oynatıldığını birinin çıkıp anlatması gerekiyor. takımın hocası sivas ta uzun süre kalmanın etkisi ile bu şehirde laila yok lailaheillallah var derken herhalde hiç kovulmayacağını, hele hele ege de izmir gibi bir kente geleceğini hiç düşünmemişti. gerçi sonradan kıvırdı bu beyanatinden ama sahili, kordon falan çok güzel, kendisi de alışır bu kente yavaş yavaş..
gelelim maça; buca yeni takım olmasına karşılık çok güzel mücadele verdi, sol bekleri ve sonradan oyuna giren mendy i çok beğendim. bir ara manu tarafından transfer edilen forvetleri de belgelerinin yetişmemesi nedeni ile maçta oynamadı. son 20 dk 10 kişi kalmalarına rağmen beraberliği zorlayan bir takım kimliğindeydiler.. beşiktaş a baktığımızda ise geçen seneye göre daha çağdaş bir futbol anlayışı içerisinde.. siz o sezon öncesi verilen gazları boş verin, takımın oturması için daha bayağı bir zamana ihtiyaç var. beğenilmeyen zapo gerçekten de bu sistemde vazgeçilmez bir unsur. kaleden top çıkarken iki bek bayağı bir öne çıkıyor, iki stoper iki yana açılıyor, ernst defansa yaklaşıyor, yani bir anlamda öne sarkık 3 lü gibi oluyor, bir anlamda 3-4-3 gibi birşey oluyor, ki bunu bu sene dünya kupasında çok gördük.böylece orta saha delinho, necip, guti, erhan olarak dörtleniyor.. sistem dışında baktığımızda ise guti maçın yıldızı, q7 istekli fakat yetersiz (son vuruşlarda zayıf veya güçsüzdü), necip ilk yarı atakta zayıf ikinci yarı rakibe iki sarı bir kırmızı gösterdi, bobo yavaş fakat son vuruşlarda yine kurtarıcı, ernst vazgeçilmezdi.
macin içerisinde ilginç bir olay yaşandı, alttaki resimdeki korner atışı iki kez bu şekilde kullanıldı, iyi ki gol olmadı diyorum..

Hiç yorum yok: