22 Mart 2010 Pazartesi

Dikkatli ol Kuddusi ...


Artık tribün hatıraları oldukça uzak bana, o yüzden hatırlamıyorum hangi sezon hangi maçtı, hakemin bir-iki kararı üzerine tribünde hemen önümde oturan amca yanındakine (ama yakın çevredeki 10-15 kişiye duyuracak bir ses ile) "Kuddusi şov başladı" dedi. "Şovunu yapmasa olmaz şe. x*z#z*#*x*#z!" gibilerinden de devam etti. Ben öyle şovluk bir hareket pek göremedim gerçi ama hafızamda yer etti Kuddusi Müftüoğlu'nun FB taraftarı nezdindeki algısı baabında...
Artık kesinlik kazandığı için yazmak da şart oldu. Cumartesi akşamı maçın devre arasında tünelde Aziz kesmiş yolunu hakemin. Olmaz böyle, dikkatli ol felan demiş "yüksek" sesle. Olaya tanık olan gözlemcilerden biri de Futbol Federasyonu Başkanı'nı arayıp başkanım Aziz Yıldırım devre arasında hakeme fırça kayıyor demiş.
Fener'in futbolu tatmin seviyesinden çok uzak ama hele son iki haftadır tam dökülüyor. Hele ki kendi sahasında mutlak kazanmak durumunda olduğu bir maçta bekleneni veremiyorlar. Ama sen bunları görmezden gelip hakeme fırça atıyorsun. Aziz Yıldırım böyle bir harekete imza atarken kendisini ne olarak görüyor bilemiyorum, akıl-izana sığdırmak mümkün değil ama deneyeceğim. Kayseri'de bize karşı verilen penaltıyı bize çalmıyorsun - da demiş, ki bu konuda haklıdır. Ancak devre arasında bu tip bir eylemde bulunmakla gerek kendi camiasını, gerek hakemi ve gerekse de futbol yönetimini zan altında bırakabileceğini bilmez mi Yıldırım? Maçın ikinci yarısında kritik bir düdük çıksa Fener lehine ya da aleyhine, bunu getirip bu "fırça"ya bağlamaz mı insanlar? Zaten çok meraklı milletiz böyle şeylere, GS maçında gene kritik bir kararın ardından demezler mi Aziz'den fırça yememek için böyle yaptı hakem diye. Bir de hak mahrumiyeti cezası - daha önce de bazı post-yorumlarda değinilmişti - nasıl bir yaptırımdır, bu cezadan bugüne dek kim - nasıl mağduriyet yaşamıştır, bunu da bir an önce bir bilen anlatsa da aydınlansak. Gene çıkacak olan ceza o zira.
Yok ben iyi bir şekilde bağlayamadım bu yazıyı, iyice dağıtmadan bitirsem daha hayırlı olacak.

3 yorum:

hayyam dedi ki...

Abi Aziz Yildirim'i elestiryorsun ama deyip onun nasil hakli oldugunu ve hafifletici sebeplerin oldugunu soyluyorsun. O zaman baska bir yoneticide cikip bizim elle attigimiz golu neden vermedin bundan 6 ay once boyle bir golu vermistim deyip hakeme 2 tane caksa yeridir yani!!!

Canto dedi ki...

off ya off ..

70 satır giydirmişim sen gene gidip takılacak birşey bulmnuşsun. Güzelliklere odaklanmak gerek kardeşim, çiçeğe değil dibindeki gübreye bakıyorsun hep.

Bak bunları yazıyorum bir kenara, Jean in Merdivenler yine Dolu post yorunmları bir, bu iki... Fişleniyorsun. Hesap günü gelince peşindeyim ... Kill for you !

hayyam dedi ki...

O gubre gun gelip cicegin koklerini yakip kurutuyor ve yok olmasina sebep oluyor. Abi eger 70 satirda giydirdigin birisini 1 satirda akliyorsan o 70 satirin hicbir anlami kalmiyor banim icin.

Ben yeni yil dilegi olarak belirtmisim. Butun yildirimlar ve o zihniyetler klup yoneticiligini birakmadigi surece bu konular daha coookkk sakiz olur.
"kill for you" sozude Aziz yildirim amcamin senin uzerindeki etkisini gostermek acisindan onemli bir gosterge sanirim:))))