18 Ocak 2010 Pazartesi

6.5 Milyon Euroluk KAZIK!


Ilk yari gecti bir orta yaptigini hatirlamiyorum. Birinin kicina carpip giren bir golü var ama. Üzülmez'i kesme sansi yok. Defans yapmasini bilmiyor, Ortada yapamiyor ama teknigi fena degil. Sanirim sol aciktan bozma bek. Acikta daha iyi oynar ama o bölgede ilk onbire girme sansi yok. Bu performansiyla seneye kiraya gider...

6 yorum:

hayyam dedi ki...

Bu kadar keskin bir sekilde yargilanan adam 20 yasinda ve daha ilk yili. Ayrica ne oynadigini tam olarak bilmeyen bir takimda oynuyor. Daha bir ortasini goremedim derken ibo'nun fb macindaki 2 ortasi disinda takimin yandan gelen ortalarla kac golu varki bu sene acaba? Manu macinda sol acik seklinde ciplak gozle ve bir kac macta da tv'den sol bek olarak izledim ve Cihan senin goruslerine ve elestirilerine hic bir sekilde katilmiyorum. Manu macindaki gol pasini 20-30 m top surdukten sonra sol dan sag kanata attigi nokta atisi uzun pasi veren kisi ve ben sol kanattan boyle bir oyun yonlendirmeyi Munch den sonra hic gormedim.

jeankier dedi ki...

adam futbol hayatına 10 numara olarak başlıyor.. sonradan defansın soluna geliyor.

Cihane dedi ki...

benim dedigim, adamin bek olmadigi tekniginin, iyi oldugunu kabul ediyorum ama ibrahim akin ve buraktan sonra bu takimda türk olupta hücum oynayan son adam Nobre! Yani bana göre helede Denizli varken hücum oynayamaz, Üzülmez futbolu birakmadan onuda sol bektende kesemez yani 6.5 Milyona takima bir gram katki yapamiyorsan bunun adi kazik. Kaldiki 20 yas cokta genc bir yas degil artik futbol icin, kendini ispatlamasi icin

soon dedi ki...

kewell,baros,nell in falan bonservislerine bakınca komik oluyo 6.5 m u bu elemana vermek,var bir dengesizlik, serbest olsun yabancı sayısı.turk oyuncu çıkmıyosada s.kiyim turk oyuncuyu yaa, futbolun milliyeti mi olur ya.ya iyi oynarsın ya boktan işte..

hayyam dedi ki...

Rijkaard a secme hakki verilse Nell mi Ismail Koybasi'mi diye ben ilk tercihinin Nell olacagindan emin degilim. Kesinlikle katiliyorum €6.5 mio bonservis Turkiye kosullarinda cok yuksek ama 28 yasindaki Gokhan Unal' a verilen €3,5 mio + Burak Yilmaz (M.Topuz'u soylemiyorum bile) ile kiyaslayinca normal sonucta 28 yasindaki bir futbolcu ile 20 yasindaki bir futbolcuyu karsilastiriyoruz. 20 yas icin genc diyemeyiz diyorsunuz ama konustugumuz ulke'nin ispanya, ingiltere degil Turkiye oldugunu ve konusulan takimin da Arsenal degil BJK oldugunu unutuyoruz. Kactane 20 yasindaki futbolcu 3 buyuklerde direk oynuyor? Gecen seneye kadar 25 yasindaki Semih bile genc yetenek(!) diye anilirken. Ismail hala kendini gelistirecek bir yastadir ve bu adam Tigana gibi bi hocanin elinde olsa sol hattin her bolgesinde ve hatta sag acikta bile oynaya bilir. Manu macinda ara sira saga tarafa gecip sol ayakla bir kac ters hareketle adam gecisini gordukten sonra bunu kesinlikle iddia edebilirim. Benim fikrim su an BJK deki en umit veren futbolcu Ismail'dir bunu soylerken hic duygusal davranmiyorum. Inanin Manu macinda beni cok etkiledi ve suan bu cocuga BJK de yazik oluyor EPL liginde ki bir hocanin elinde 2 yil sonra £10-15 mio ya 4 buyuk + city'e gidebilir. Hatta Bridge'in yerinde siritmadanda en az onun kadar oynayabilir.
Boservisin yuksek olamsinin en buyuk sucu YD ile Kizil arasindaki iliskidir. Ulke ve federasyon adam gibi olsa bu futbolcuya verilen paranin hesabini sorardi ondan. Omer'in dedigi sinirsiz yabancinin cozum oldugunu dusunmuyorum. Eger klupler bu sekilde yonetildigi surece birak sinirsiz yabanciyi zorunlu yabanci kosuluda getirsen bu fiyatlar yine konusulacak.
Bu ulke nasil yonetiliyorsa ulkemizdeki kluplerde ayni sekilde yonetiliyor. Kimse hesap sormak icin degil sadece taraf ve taraftar olmak icin konusuyor.
Tekrar konuya donecek olursak bu adami akilli bir yonetici ve hocanin elinde bu fiyatin 2 katina satmak hayal degildir.

soon dedi ki...

en baba turk oyuncu tuncay-hamit bence, ederleri ençok 7-8 milyon euro olur sanırım.

türk oyuncu olayı karışık iş, marco mu daha türk mevlüt mü daha türk tartışılır,
kazım bu ülkeyle alakası alex den düşük örneğin,
türk milli takımını koruyoruz diyerek yabancı sınırını tutan federasyon, 18 yaşındaki almancıların ayağına gidip yalvar yakar oluyo gel bizde oyna diye, adamı almanlar yetiştirmiş kardeşim niye hazırı kapıyosun, ne emeğin var adamda,
hamit in türkiyeyle ne alakası var allaaşkına,

bu arkadaşa 6,5 m..
topuza fb nin verdiği 9m..
gökhana ts nin verdiği 6,5 m..
nobreye bjk nin ödediği yıllık ücret 2,5m sanırım..
geçmişte bülent,ayhan,tarık..
bunlar komik işler.

önerim :) :
bosnalılar turk statüsünde sayılsın, ordan düzgün adamlar gelsin bari.ciddiyim.