30 Eylül 2009 Çarşamba

Tarih 31-01-07

Arkadaş Fenerbahçe' de oynarken (Yıl 2007) dopingten yakalanıyor, 2 sene ceza, bu süreç içerisinde boks yapıyor.. Ne bu şimdi, organize suç mu? Bir takım nasıl utanmadan dün yaptığı açıklamayı yapar.. 3-0 dan verirsen final serisini, kaçar bir yere, de bu kadar mı kaçar..

F.Bahçe Ülker’in Letonyalı oyuncusu Kambala 10 gün içinde ikinci örneğinin açılmasını isteyecek. Kambala CSKA maçında forma giymeyecek.

FENERBAHÇE Ülker’de şok... Letonyalı pivot Kaspars Kambala’nın 13 Aralık günü İstanbul’da Aris ile oynanan karşılaşmadan sonra alınan idrar örneğinde doping maddesine rastlandı. Tecrübeli oyuncu bugünkü CSKA Moskova maçında forma giyemeyecek.

Şaşırdı kaldı

Kambala’nın itirazını yapıp 10 gün içerisinde ikinci testi isteme hakkı bulunuyor. O test de pozitif çıkarsa ceza alacak olan Kambala uzun süre potalardan uzak kalacak. Menajer Nedim Karakaş, dün akşam CSKAMoskova ile yapacakları maçın son idmanında olayı öğrendiklerini ve şok olduklarını söyledi. Karakaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz de olayı yeni öğrendik. Öncelikle oyuncumuzla bir araya gelip durum değerlendirmesi yapacağız. Ondan sonra da mutlaka ikinci testin açılmasını isteyeceğiz.Bizim için bu durum gerçekten kötü oldu." Kambala ise olayı arkadaşından öğrenirken, şaşkınlığı dikkat çekti.

6 yorum:

soon dedi ki...

yok yanlış,fb nin açıklama başka bişey,
.
efes takımını topluca doping ile suçluyo
.
kambala tıpkı şu arkadaş gibi uyuşturucudan ceza yedi :

Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, 2009 yılı WADA yasaklı maddeler listesinde bulunan madde kullandığı tespit edilen Beşiktaşlı Dennis Mims ile ilgili nihai karar çıkana kadar, bu oyuncunun idari tedbirli olarak karşılaşmalara katılmasını yasakladı. Beşiktaş ise uyuşturucu kullandığı iddia edilen Mims ile ilişiğini kesti.

jeankier dedi ki...

hocam biraz araştırdım interneti, gel gör ki uyuşturucu olarak verilmiyor, doping olarak verilmiş bütün haberler..
"Dünya Anti Doping Merkezi (WADA), Fenerbahçe Ülker'in Letonyalı oyuncusu Kaspars Kambala'ya, dopingli madde kullandığı gerekçesiyle 14 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.

wikipedia : "He was suspended from professional basketball in 2006 for 2 years because of a failed drug test"

"Basketbol Federasyonu'ndan alınan bilgiye göre, ULEB Erkekler Avrupa Ligi'nde 13 Aralık 2006'da oynanan Aris TT Bank-Fenerbahçe Ülker maçının ardından alınan idrar örneğinde dopinge rastlanan Kambala'ya, WADA tarafından 14 ay ceza verilirken, 12 Aralık 2006'da başlayan ceza, 12 Şubat 2008'de sona erecek.
Açıklanan gerekçeli kararda, Kambala'nın bilmeden kullandığı ilaçların, FIBA'nın yasaklı maddeleri arasında olduğu, Letonyalı pivotun, bu ilaçları herhangi bir kasıt unsuru içermeden kullandığı ifade edildi. Kambala'nın, yabancı madde içeren bu hapları da yine bir arkadaşından aldığı ve içeriğinin ne olduğunu sormadan kullandığı vurgulandı.
Kambala'nın, Fenerbahçe Kulübü ile olan sözleşmesi bu sezon sonunda bitiyor."

soon dedi ki...

abi kambala olayı değil de mevzu, takım olarak yapmakla suçluyo fb..bence bu büyük bişey demiştim,benzersiz yani..

kambala cocain kullanmış:

http://www.wada-ama.org/rtecontent/document/FIBA_AC_2007_2_WADA_FIBA_Kambala.pdf

http://www.milliyet.com.tr/2007/04/28/spor/spo17.html

YODA dedi ki...

kambala efeste öğrenmiştir zaten :P valla bu ilac muhabbeti iyice boka sardı.
Ancak suda bir baska acısı; sporcular sağlıklarını kazanmak için ilaç içmeyecekler mi? butun grip ilaçları yasaklı madde içeriyor. nedir bunun sınırı? sonuçta sağlığını kazanmak için yapıyorsa dr kontrolünde kabul olmalı eğer olmuyorsa hemen soruyorum:
lance armstrong saglıgını kazanmak için kullandığı ilaçlar sayesinde akcigerleri kana oksijeni %30 daha fazla taşıyordu. Bu ilaç ile kendisine kazanç sağlamak olmaz mı? bu konu cok tartışılmıştı.

sonuçta sağlık için ise ilaçta yasal birseyse kullanılabilmeli...

kokain alana ne diyeceksin, daum o yüzden yargılanmadı mı? saygısı olsa fenerlinin kendisine daum'u almazdı zamanında, simdi kambalaya hic ses etme hakkı yok...

kambala potada yavaslatıyordu, daumda sahada, ikiside kokocu ikiside yavaş

Cihane dedi ki...

ya kambala nin teste felam ihticai yok ki, su resmi göre Streoid kullandigini anlar, kör degilse :-)

Kokainde ayrica spor müsabakalarinda doping sayiliyor, cünkü en saglam uyaricilardan biri. Bizim Sotomayorda Kokainden yakalanmisti, uyusturu olsun diye degil performans artirsin diye kullaniyor sporda. Keyif verici madde olarak degil!

Canto dedi ki...

Fenerin açıklamasını baştan sona okumadım ama Ömer in belirttiklerine ek olarak şu dikkatimi çekmişti, "aynı şey bizim oyuncumuz Kambala ya olduğunda biz sözleşmesini feshettik, Efes Pilsen'den de bu konuda kendisine yakışan yaklaşımı bekliyoruz vs".