12 Ağustos 2009 Çarşamba

Formasız Çıkmam Abi..

Forma arkasında, oyuncu isimleri numaraların altına indi, bu yere reklam alınmaya başladı.. (Brezilya ligindeki gibi) Beşiktaş Ülker arasındaki husumet sonrasında formasındaki bu alan boş kaldı.. Beşiktaş başkanı Kanalturk' e çıktı, bu alana Barcelona' nın önüne Unicef reklamı aldığı gibi, Kızılay reklamının alınacağını söyledi.. (Not:Barca' nın basket takımının formalarında reklam bulunuyor.) Bu açıklama sponsor bulunamamasından mı, yoksa gerçekten böyle bir tavır alınmak istenmesinden mi diye tartışma başladı.. 6-7 aydır Beşiktaş forumlarında bu talebin zaten olduğu söylendi.. Bu açıklama karşısında medya da boş durmadı, Beşiktaş' ın zamanın devlet başkanı Cemal Gürsel ismindeki harfleri içeren formaları ile maça çıkmasını gündeme getirdi..
Bunun üzerine alttaki polemikler başladı..
Fenerbahçe' nin maça Amerikan bayrağı ile çıkması..
Galatasaray' ın erotik dergi Erkekçe reklamlı forma ile maça çıkması..
Alttaki de bu tartışmaların ortasındaki Barca forması.. Adamlar için olayı farklı, bir anlamda milli takım forması gibi görüyor Katalanlar bunu.. Zamanında dönemin diktası tarafından 2. lige düşürüldüğünde, herkes para ile forma almaya başlıyor, takım eskisinden daha güçlü şekilde dönüyor 1. lige, hatta gündelik hayatta forma giyme konsepti ilk burada çıkıyor.. İnsanlar işe forma ile gitmeye başlıyorlar..
Bütün bu tartışmalar devam ederken, gündelik hayattan bir kesit.. Bulabildiğim Beşiktaş' ın ki.. Reklamı istediğin yere koy..

2 yorum:

soon dedi ki...

fb stada giriyosun, stadın içinde,merdivenlerin dibinde yerde forma satıyolar yaa, rezalet.

soon dedi ki...

amerikan bayrağı yada başbakan yalakalığının açıklaması vardır da nedir acaba?gs ninki kabul edilebilir yine, parayı vermiş reklamı koymuş.