23 Aralık 2010 Perşembe

Diana Taurasi vs Kerem Gönlüm..

"Medya Eyyamcılığı" yapmak istemiyorum, ne Efes' in ne de Fenerbahçe' nin ya da oyuncuların kendi bilgisi dahilinde doping yaptığına, yapacağına ihtimal vermiyorum, cidden.. Artık o kadar "taraf"tarız ki birşeyler söylemeden bunları tekrar etmek gerekiyor. Dikkat çekmek istediğim nokta bu denklemden farklı. Fenerbahçe Asbaşkanı Mosturoğlu' nun geçen sene yapmış olduğu, hatta yazılı olarak verdiği, Efes Pilsen' i oyuncularına planlı ve organize bir şekilde doping içeren maddeler kullandırtmak ile suçladğı açıklamayı buradan okuyabilirsiniz.
Blog umuzda daha önceki doping yazılarımızı buradan sonra buradan hatta buradan yok olmadı buradan finally buradan okuyabilirsiniz. Yazan ve yorum yapan kimse burada bir takımın taraftarlığını yapmaya çalışmıyor.. Herkesin de doping e karşı olduğunu kabul etmek lazım.
Bir daha söylemek lazım, burada anlatılmak istenen bak sen söyledin senin oyuncunda çıktı değil..
Bak kardeşim sen böyle bir suçlama yapıyorsun, gün gelecek kesinlikle senin oyuncularından birinde, -hatta en kariyerlisinde- doping çıkacak, ve o gün insanlar senin bu söylemlerini "google" layacak.. Yok burada takım olarak doping yaptığına inandığın bir yapıdan oyuncu almış olmana hiç girmeyeceğim (gönderme yapmayacağım değil tabi.)

6 yorum:

soon dedi ki...

postta temel yanlışlar var,

1- her takım oyuncusu doping yapabilir tabiki, ama tarihte bir kez bir takım başka bir takımı doping yapmakla suçladı.federasyon başkanı da eşlik etti bu suçlamaya (sonra noldu unutuldu gitti.)

2-koç dahil tüm bir takımı sahtekarlıkla suçlamak ile takımdan bir oyuncunun kendi kararıyla yaptığı doping i birbirinden ayıramıyorsak yanlış olur.

2- onlar yaptı sen de yapıyosun diyeceksen bile bekle önce taurasi nin doping yapıp yapmadığı kesinleşsin.
şimdiden yazıyım bence yapmamıştır, bişey çıkmaz ordan.

jeankier dedi ki...

bu söylediklerin ile benim post ta söylediklerimin arasında çelişenleri bulamadım, gerçekten.. (evet efes pilsen i takım olarak suçladı adam. bu kendi takımında çıkacak olan "muhtemel" doping veya yasaklı madde kullanımından seni sıyırttırabiliyor mu)
hayır bu takımdan adam transfer etmiş olman için ayrı bir post açıp bir hafta tartışmak lazım, o ayrı.
bonus : işin enterasan tarafı numune alımından sonra oyuncunun 3 ü lig olmak üzere 7 resmi maçta oynamış olması.

soon dedi ki...

abi diyorumki, fb nin efes takımına yaptığı suçlamalayla başka hehangi bir doping olayını karşılaştırmak-kıyaslamak yanlış bence, sen #fb doping doping diyodu bak kendi sporcusu da yapmış# demişsin diye annadım, itirazım ona.

sporcunun yaptığı doping sporcuyu bağlar,cezası sporcuya kesilir.. klübün yaptığı bir sahtekarlık(varsa) şampiyonu değiştirir,küme düşürür vs.

2. olarak taurisinin doping yaptığına da inanmıyorum

YODA dedi ki...

bence kesin yapmıştır. Nba ve wnba amerikada doping kontrolünün en az yapıldığı hatta hemen hemen herkesin düzenli doping aldığı bir mecra. Bunun tartısmasını geçenlerde ntv de basket yorumcuları yapıyordu. Eğer doping yapıyorsa biri ve bunda kasıt varsa gönderilmeli. Ancak david stern'ün kendi organizasyonu en iyi olsun diye göz yumduğundan oyuncularca sanki doğalmış kabul edilen bir olay farklı algılanmalı.
Fb efesi klüp ittirmesi ile doping yapıyor diye suçladı, haklı olabilirdi tarzı yanlıştır. Burada doping varsa aynı kategori degildir. Kaldı ki hemen hemen tüm grip ilaçları artık dopingli madde oluyor.
Son kez diyorum; artniyetli doping varsa kim olursa olsun spordan men edilmeli.

soon dedi ki...

doping serbest bırakılsın, biraz saçma aslında yasak olması.

jeankier dedi ki...

fenerbahçe sporcunun özeline girildi fln diye açıklama yapmış.. bir taraflara havale ediyorum bu klübün marketing departmanını (aziz dir herhalde bu departman) (bkz.merdivenler dolu, bkz. istifa ediyorum.)