17 Ekim 2010 Pazar

bir golün anatomisi

iniesta topla gidiyor, üç kişiyi karşına almış,arkasından ve sağından da iki kişi sıkıştıracak..normalde soldan gelen maxwell e verilir o top, yada ilerdeki d.villa ya arapası atarsın. ama o sağ arkadan gelen xavi ye atıyor pası, ve 5 oyuncuyu etrafında topluyor

xavi birmilyonuncu kez araya bırakıyor ki bunu sahadaki, tribündeki hatta valencia savunmasındaki herkez biliyor..
iniesta sağ ayakla sağa doğru vuruş yapacak gol olacak..kaleci işini kolaylaştırmak için kendi sağına yatıyor, oysa gol vuruşunu oraya yapamayacağı kesin, ya topa vurmayacak düzeltecek, yada kalecinin soluna vuracak, topun iniesta nın açısı bunları anlatıyor.

sonuç

savunman yerleşik, rakip ise kaleye 50 metre uzakta olabilir, yinede tırsacaksın..3 saniye,50 metre uzaklık, 7 valencia lı ve 4 barça lı var ortamda

kaleci
: kötü kaleci, sezgi eksik.
iniesta: xavi yle kankasın da o topu oraya atıyosun, orda pele olsa, yine o top ya sola maxwell e ya da öne villa ya atılır..sağ arkaya ne iş?
xavi: bi değişiklik yap şaşırt bizi, bi numara öğrenmişsin on yıldır aynı yerden ekmek yiyorsun.

1 yorum:

Canto dedi ki...

İlk yarısını izledim bu maçın. Valencia Barcelona gibi top oynadı. Geçen sene dibe vuran bir ekip inanılmaz toparlanmış bu sene. Çok iyi top yapıyorlardı, ikinci yarı neler oldu bilemem. Valencia zorlar bu formuyla devam ederse zirveyi. M. Topal yoktu, olsaydı da eminim sırıtırdı, bu kadar çıkamazdı Valencia.