1 Eylül 2010 Çarşamba

Tekkeyi bekleyen çorbayı içer mi?


transferin son dakikasına kaldı, belki 5. belki de 6. seçenekti.. herhalde beşiktaş lı taraftarların gelişi ile heyecanlanmamasının sebebi geçen isimlerin robinho ile başlayıp, adebayor ile devam edip, robbie keane ile sonuçlanmasından.. gel gör ki bedelsize yakın bir ücrete gelen fatih tekke, bedavaya gelen aurelio neticede iyi ticari hamleler.. sezon içerisinde bu hamlelerin doğruluğu, yanlışlığı ortaya çıkar.. kişisel görüşüm cebinden 2 tane nobre çıkartacağıdır, unutulmamalı ki rus takımında aldıkları efa kupasında, final maçının man of the match i dir.. ekşi sözlükten bir trabzon taraftarının yazdıklarını paylaşmak istedim..

şu an sanırım en son yapmak isteyeceğim şey fatih tekke'yi övmek olacaktır. sinirliyim, üzgünüm, kırgınım, istanbul takımlarından bonservissiz olarak daha yüksek ücretle transfer teklifi aldığında umut bulut'un düşünmeden reddedebildiği zamanlardayız, canımızın parçası, trabzonsporluluğu konusunda basın toplantıları düzenleyip, herkese meydan okuyan adam şimdi beşiktaş forması giyecek. bunlar kabul edilmesi, hazmedilebilmesi kolay meseleler değil. ancak işin trabzonspor camiası içerisindeki boyutu biraz farklı olduğu için üstelemyeceğim, çok ilgilisi varsa eski entrylerimde kendisi ile alakalı yazdıklarımı okuyabilirler.

benim sözüm fatih tekke'nin futbolcuğunu burada tartışmaya açanlara. diyorum ya ben tekke'yi en son övecek adam pozisyonundayım şu anda. bana bu adamın tekrar trabzonspor'a transfer olduğu haberi geldiğinde ne hale geldiğimi, sokağın ortasında gözleri dolmuş şekilde eve koşuşturduğumu sözlükten arkadaşlar dahi bilir.

şimdi efendim fatih tekke transferine kazan kaldırmak bildiğin kendini bilmemezliktir.

yabancı oyuncu kontenjanı ile alakalı sıkıntı yaşayan, bobo'yu zaman zaman kenarda oturtup maça nobre kamiliyle başlayan bir takımın taraftarı için gariptir.

fatih tekke'yi, futbolun içerisinde olan rıdvan dilmen, sergen yalçın vs yetenekli oyunculara sorduğunuz zaman tek bir cevap alırsınız. "mükemmel yetenek" izlemeye, gözlemleye çalışanlar bunun zaten farkındadır da ön yargılı yaklaşanlar için diyelim.

evet hakan şükür kadar başarılı değildir.
evet tanju çolak gibi rekorlar falan kırmamıştır ancak bunun sebebi bugüne kadar profesyonellikten ırak oluşu, psikolojik sorunları ve son bir kaç saate kadar devam eden trabzonsporluluğu olmuştur.

bu adamın peşinden koşan en büyük takım zenit değildi, kimse şüphe etmesin.

şimdi yıllardır göz ardı ettikleri bu adamın gollerini, maçlarını falan bulup izleyecek arkadaşlar öncelikle bir oha diyecekler. bu açık ve net.

tekke'nin oyun zekasının, top kullanabilme kabileyetinin, boyuna rağmen fazla abartılı sıçrama yeteneğinin ve beraberinde attığı kafa gollerinin muhtemelen şahidi olacaksınız.

tekke'nin 2 sezonda 61 gol atmasına rağmen trabzonspor'a 2 tane türkiye kupasından başka bir şey kazandıramadığı gerçeği var di mi? acaba bunun sebebinin, tekke-şemak-gökdeniz-yattara 4lüsü haricinde kadronun toplam değerinin 3-5 milyon euro dahi etmeyecek adamlardan oluşması olabilir mi?

veya zenit'te adamın hem lig, hem uefa kupası şampiyonluğu kazandığı geliyor mu aklınıza? uefa kupası finalinde man of the match seçilerek?

sözün özü, evet şu an psikolojim yerinde değil belki fazlaca sinirliyim ancak kusura bakmayın ama fatih tekke transferi özellikle günü kurtarmaksa amaç ,yapılabilecek en iyi transferdir.

zira kendisinin sakatlanmış haldeki sol bacağından kadroda yerli forvet olmadığı için forma giyen nobre'den rahatlıkla bir kaç tane çıkarabilirsiniz.

ihtimal vermiyorum, okumayacaktır. ancak olur da bir gün futbolu bıraktıktan sonra hakkında yazılanları merak eder de okur diye kendisine ufak bir mesajım var:

-ben 2002 yılında, tsyd kupası için trabzonspor akçaabat sebat maçında -hani şu maraton tribünde taraftar ile beraber izleyip, kısmen tezahuratlara eşlik ettiğin- yanına oturttuğun, 60-70 dakika beraber maç izlediğin,izmitten gelen, imzalatacak bir kağıdı olmadığı için üstünü çıkarıp sana atletini imzalatan, öğütler verdiğin, sarıldığın o çocuğum. ve benim şu an kalbim çok acıyor. allah yolunu açık etsin.

2 yorum:

soon dedi ki...

herifin enteresan bi şekilde attığı goller hepsi şahane hepsi jenerik.türkiye den ayrıldığı gibi mi formu o var? 2-3 yıldır ne oynuyo hiç takip etmedim.

YODA dedi ki...

kesinlikle iyi transfer. 4-2-3-1 sisteminde kadrodaki tüm forvetlerden hatta robinhodan bile daha iyi uyar. Ortalaması biraz düşsede hala iyi golcü.

Tek anlamadığım bu kadar 32+ yaşında adamla demirören 1 sene şampiyonluk alır sonrasında???

Yada bunların kondisyonu ne kadar 3 kulvarı kaldırır.