22 Ağustos 2010 Pazar

beşiktaş : 0 ibb : 2 (alternatif yorum)

hayyam beşiktaş-ibb maçını çok güzel yorumlamış, bazı fikirlerine katılmasam da genel olarak aynı fikirdeyiz..
hafta içerisinde robinho gazına gelmiş taraftar, cuma akşamı 19:00 yapılan robinho ile ilgilen(e)miyoruz, kurtar bizi m-oil açıklaması ile garip bir şekilde moral bozukluğu içerisine girdi.. durumu bir daha tekrar ediyorum, geçen sene ilk onbirinde 10 (yazıyla on) defans oyuncusu ile çıkan takımın taraftarı (evet on, ileri üçlüde tello-eski dol bek, ekrem sağ bek) 2 sene önce real de, geçen sene man.city de oynamış robinho gelmiyor diye stres e girdi..
maça alttaki 4-1-3-2 dizilimi ile başlayan beşiktaş ta normal olarak gözler zapo, necip, guti ve bobo yu, belki de ekremi aradı.. dikkatinizi bir kez daha şu noktaya çekmek istiyorum, bu takımda şu an 2 kaleci sakat, defansın ortasındaki 2 as oyuncu sakat.. ek olarak belirttiğim 4 oyuncuyu hoca oynatmadı.. bu 6-7 oyuncunun yedek oyunculardan seçilmiş olduğu anlamına geliyor. amacım mazeret yaratmak yerine kadronun genişliğine dikkat çekmek..
ibb her sene olduğu gibi beşikaş a çelmesini taktı, maliyeti düşük, koşan, bozan takım, tebrikler.. bunun yanında kaçırılan nokta da şudur, schuster atak ve riskli bir takım çıkartmış, daha da riskli bir ofsayt taktiği uygulatıyor olabilir fakat maç başında 2 net gol pozisyonunun kaçtığını, ferrari ye yapılan penaltının verilmediğini, ibb li son adam oyuncunun el ile kestiği top sonrasında verilmeyen kırmızı kartı atlamamak lazım.. buradaki amacım hakemi eleştirmekten öte maç neticesine göre yorum yapmanın hatalı olduğunu belirtmektir. bu takım uzun zamandır haftada 2 maç yapıyor, oynatmadığı oyuncuların forma girmesini sağlamaya çalışıyor.. hocanın terse yattığı nokta orta sahada delgado nun, nihatın çok ama çok kötü oyunu, holosko nun bitiricilik eksiği, italya da oynamış ferrari nin bu kadar kolay adam kaçıracağıdır..
maç sonunda ligtv nin robinho geliyor haberi biraz olsun taraftarların moralini geri getirmiştir.

11 yorum:

YODA dedi ki...

kadro geniş olsa takım mağlup olmaz en azından bir beraberlik alırdı. Yedekleri tatak beşiktaşın.

Kimin iyi dersen her takım maksimum adam gibi 15-16 kişi ile oynuyor.

jeankier dedi ki...

kadro geniş olsa takım mağlup olmaz yorumun sabah sabah beni mest etti walla.. kadro geniş olsa şampiyon olur takımlar yorumunu da bekliyorum öğleden sonra..

Adsız dedi ki...

yerli oyuncuları biraz zayıf kalıyo bjk nin , yabancı portfoyü iyi (haşmet yorumu oldu pardons).

haa robin aradı,dersaneye verim mi çocuğu fem mi - mef mi diyo ?

ömer

YODA dedi ki...

kadrodaki eksikliklerle maglubiyeti bağdaştıran siz sayın jeankier beyfendi, nasıl bu yorumdan komiklik çıkarıyorsunuz. Tabiki bir takım yenilir tabiki sonuç sahadaki hangi kadro olursa olsun 3 ihtimallidir. Ama kadro genişliği bunu engelliyen bir faktördür. burada kesinlik anlamı algılamanız asıl komik olan kısım. Ben sizin kadro genişliği varsayımınızın doğru olmadığını söyledim sadece.

Denizli zaten bugun söyleyeceğini söylemiş. sonuna kadar haklı. Hayyam shuster bu saatten sonra denizliden yardımda almaz. :)

metun dedi ki...

bu maç için söylenecek şey, iki tranfer yapınca kendisini yenilmez armada sanan bjk taraftarının bitiş düdüğünden sonra yüzündeki " ne olduk lannn" şeklindeki ifade görülmeye değerdi.
Abdullah hocanın şamarını yedikten sonra, hocaya ağza alınmayacak küfürler savuran bjk taraftarı da gerçekten şanlıymış.
karta go go go...

jeankier dedi ki...

sevgili metun ve sevgili yoda, ikiniz de bu senenin tipik fenerbahçe taraftarı profilini çiziyorsunuz, önemli değil biz geçen senelerden bu hali biliriz, sezon başı fenerbahçe bütün star oyuncuları alır, biz de ulan ipneler tökezlesin diye beklerdik. bu sene enterasandır, taraftar şımarık çocuk gibi oyuncak istedi, zengin baba da oyuncakları aldı, hala alıyor, bizim alışmadığımız bir durum, evet belki de kaldıramıyor, (sonradan görme olayı) gel gör ki bu takım tutabilir de yani, iyi oyunculardan, hoca dan kurulu.. yenilgi alınır, alınacak da, real i getirsen yenilecektir elbet.. ama öyle taraftarın suratında bu ifade vardı, küfür vardı, kadro geniş değildi, katılmıyorum bunlara.

YODA dedi ki...

Asıl bu yoruma gülerim. Ben kadronuz soylediğin kadar geniş bir kadro değil diyorum. Kimsenin geniş değil diyorum. Sen taraftarlıktan bahsediyorusn.

jeankier dedi ki...

abi bunu tartışamıyorum ki, yorumdur, sen geniş değil dersin, ben geniş derim normal.. sorun yok yani.

YODA dedi ki...

Ha onca adam transfer ediliyor nasıl geniş olur dersen, cenk gibi ne bilim mert gibi vs.. altyapıdan yetişen oyuncuları 18 e sürekli yükledi zaman türk futbolu geniş olacaktır.
Q7 nin yedeği kim? ne zaman potansiyeli Q7 kadar olan altyapıdan adam buluruz. o zaman kadrolar zengin olur. istersen 2 tane 11 transfer et aynı sezon içinde. Bir halta yaramaz.

jeankier dedi ki...

:) eywallah

hayyam dedi ki...

Oncelikle Besiktas basarili olur veya olmaz ama bu sene yaptigi 2 transfer de bomba transferdir. Bunlara laf atmaya calismak hasetten ote degildir. Bu 2 transferi elestiren arkadaslar eger bu futbolcular kendilerine gelseydi nasil bir savunma ve boburlenme icinde olacakti dusunemiyorum.

Diger konuya da gelince ben su ligin ilk haftasindaki rotasyonlari anlamiyorum. Takimin bir yapisi ve omurgasi olusmaya baslamisken burada fanteziye kacmanin aciklamasi bu olmamali. Hoca cikarda ben bu rotasyonu 3 puani feda ederek goze aldim cunku gidecek ve gelecek futbolculara bu hafta karar verecegim derse, susarim.

IBB ters geliyormus felan bunlara cok inanmiyorum. Hersene ligin ilk 3-4 haftasinda bunlarla oynuyorsun ve hazir olmayan takima karsi mucadele ve ani ataklarla ya galibiyet yada beraberlik aliyorsun. Sonra da ters geliyor. IBB Besiktas karsinsinda aldigi galibiyet kadar FB karsisinda da almistir ve hatta daha farkli skorlarla ama onlara neden ters diye bir tabir yoktur???