29 Temmuz 2010 Perşembe

Kic Kalkmasi


Bildiginiz gibi Demirören gecen sene inönüye giremiyordu. Bir mactan sonra tribünde aglaya aglaya küfür ettigi görüntüleri youtube da bulmak cok zor degil. Neyse sezon basinda kendisine bir kombine aldi bizim Demirdöven: 7milyon 300 bin liralik dünyanin en pahali kombinesi, Quaresmanin bonservisi. Üzerine birde Guti gelince, Besiktastaki bütün dengeler degisti bir anda, can düsmanlari can dostlari oldu, yeter Demirörenler yetmez oldu. Klübün sahibi Demirören son olarak tribünleride satin almis oldu.

Yillardir Fenerbahcenin, Cimbomun transferlerine imrenerek bakan, Besiktas taraftarinin gurur kaynagi oldu, artik gögüslerini gere gere sokakta yürümelerini sagladi. Bunlara itirazim yok tabiki, transfer politikasidir, stratejidir. Sonunda basariya ulasirsin alkislariz ama benim kisisel tercihim 19 yasinda adi sani duyulmamis bir Brezilyalidan Bobo yapmak olurdu neyse benim ne profesyonel futbolla bir bagim nede yeteri kadar bilgim var. Peki benim yok ama Besiktasin milyonlarini harcayan adamlarin var mi? Takimda su an on bir yabanci varken, bunun sadece altisini oynatabilecekken halen forvet pesinde olmalari ise tek aciklamasi var aslinda: Plansizlik, ne yaptigini bilmeme. Del Boskeye alti tane sag bek almakla pek farkli degil bu hareketler, sonunda hüsranla bitmesi kacinilmaz.

Ama benim asil kafama taktigim sey camianin birden bire girdigi ruh halidir. Basindan yada forumlardan anladigim kadariyla "sampiyonluk garanti, avrupada yari final kesin" nin altinda beklentisi olani adam yerine koymuyorlar.

Hadi diyelim Guti cok cabuk uyum sagladi 10 gol atti 10 tanede attirdi, Quaresmada o civarlarda performans gösterdi, gercekten takim ligde sampiyonlugun en güclü adayi olur, avrupadada belki subati marti cikarir. Tabii bu iyi senaryo, peki ya ya isler kötü giderse? Guti uyum saglayamayip, Queresma bekleneni veremezse, Schuster basinin, yönetimin destegini erken kaybedip, Tigana, Toschack, Del Boske, Skala gibi tribünlerin sevgilisi olursa?

Camianin dötü kalkmistir. cokta saglikli degildirdir. Yarin öbür gün yasanacak bir hayal kirikliginin etkileri cokta büyük olacaktir.

Umarim bugünkü macta, cek liginde kupayi almis, muhtemelende tas gibi bir cevizle karsilacak takimin performansi kötü bir hikayenin basi degilde, biraz daha gercekci düsünmeye baslamamizin vesilesi olur

3 yorum:

soon dedi ki...

son paragraf üzerine parayı yatırdım plzen e , tutmassa kaç.

Cihane dedi ki...

haci yarin geliyorum umarim beraberlikten almissindir paralari..bi kokorecini yeriz

Canto dedi ki...

Bu yazıyı Metun un yazdığına emindim diyebilirim, altta Cihane yazdığını görünce rahatladım ...