16 Şubat 2010 Salı

Hocaların hocası milli takımda..

Oğuz Çetin yardımcı, Ersun Yanal Alt yaş gruplarından sorumlu (bu ikisi radyolardaki iddialar)

8 yorum:

soon dedi ki...

iyi hoca,fb de başarılı olamadı, valencia ve betis de de başarısız olmuş,avustralya da harikalar yaratmıştı, chelsea de de yarıms ezon iyiydi,sonuçta getirebilecekleri en baba hocalardan biri geldi, daha nolsun, rusya yla son maçta elenmese gelmezdi bile sanırım.

Cihane dedi ki...

Federesyon baskani Aziz yada Ali Sen olsaydi Hiddink i getirirdi! Tam Fener yönetiminin kafasindaki hocayi yakalamislar. Bence yanlis tercih. Rusyadan 6 aliyorum yedi verseniz gelirim diyen adam yarin 8 verene gider. Ama sevindirici olani milli takimda direk kontenjani olan Emre Belezoglunu bundan sonra pek milli olamaz kanimca.

Canto dedi ki...

Fener de çalışırken, o zamanlar yaş genç, kan damarda durmuyor tabi, gece aleminde basılmıştı Hiddink.

Hala gözümün önünde, üstündeki kazağı kafasına geçirmiş, iki büklüm halde foto muhabirlerin arasından yol bulmaya çalışırken çekilmiş resmi. O Hiddink gitti ne oldu, neler yaşadı da geri geliyor. Yakında çıkar o fotoğraf arşivlerden söyleyeyim. Aramaya inanan biri varsa şimdi de bulabilir biryerlerden ...

jeankier dedi ki...

benim bildiğim 8 mio€ değil, 3-4 mio€ seviyesi bir ücrete gelmiş..

hayyam dedi ki...

Bana gore daha once Fb de calismis olmasi ve orada basaramamasi beni cok ilgilendirmiyor ve bu konustugumuz olay 19-20 yil oncesi.
Hiddink benim fikrimce dunya uzerindeki en basarili 10 hocadan birisidir ve bunu ileri tasiyarak iddia ediyorum ki gecen seneki Chelsea basarisi ile ilk 5 arasindadir. Gecen sene yoklari oynayan ve ilk yari sonucu Manu ve Liverpool'un cok gerisinde kalmis takimi alip EPL de 2. sirayi cok az farkla kaybetti, FA cup i aldi ve yari finalde Barca karsisinda son dakika golu ile kaybetti ki o mac'i Barca'nin nasil aldigi malum (bu arada Barca'ya ozel hayranligimida ayrica belirtmek isterim). Blogardan ve gazetelerden gordugume gore ve Cenker'in de yukarida yazdigi gibi Hiddink'in alacagi ucret €4 mio civarindadir ve bu rakamin 1.5 katini EPL de klup takimlarindan rahtlikla alir (hatta M.City bu rakami ikiyle bile carpar). Abra'nin gecen sene ne ikna etmek icin ne kadar cabaladigini herkes basindan okumustur sanirim(Capello £6 mio aliyor, primler haric). Su an klup takimi calistiracagim dese Juve ve Milan bugun kapisinda bitecek durumdalar.
1998 dunya kupasindaki Hollanda'nin maclarini az cok hatirlarim iyi bir oyun cikarmislar ama herkesin favorisi Brezilya'ya yari finlade kaybetmislerdi. Asil unutamadigim Hiddink performansi benim icin 2002 Dunya kupasi ile baslayip bugune kadar gelen basarisidir. Ben o kupada G.Kore'ye hayran kalmistim. Karinca boyundaki kucuk adamlar yop ayaklarina gelince hizla topu paslasarak ileri tasiyorlar kaybettiklerinde de oldurucu bir presle rakip takimi ileride karsiliyorlardi. Dunya kupasi sonrasi PSV'ye gelmesi ile PSV nin o donemde oynadigi oyun hala aklimdadir. Ozellikle yari finalde AC Milan'a kaybettiklari macta kahrolmustum. Ayrica G.Kore'de ortaya cikardigi ve PSV ye yaninda getirdigi Park hala Manu'da ve Avr. Samp. da yildizini iyice parlattigi Arshavin'in Arsenal'de oynuyor olmasi ve onlarla ayni donemde katildigi turnuvalarda G.Kore ve Rusya gibi yari final oynaya Turkiye'nin yildizlarinin ise nerede oynadigini tekrar dan yazmaya gerek yok.
Sonucta Hiddink bir sistem adami ve bu sistemi kurdugu takimlarda oyuncularda sonucta cok iyi yerlere gelebiliyorlar. Benim en cok sevindigim Hiddink'le beraber bir sisteme kavusabilme ihtimalimizin olmasi ve onun ongordugu sisteme uyum saglayabilecek ve cagdas futbolun oncu isimlerinden birisi olan Ersun Yanal'in da alt yas takimlarinin hocasi olmasi gelecek gunlere dunden daha aydinlik bakmama sebep oluyor. Sadece Yardimci Hoca Oguz olmasamiydi derim!!!!

YODA dedi ki...

Hayyama tek eklenecek avustralya başarısıdır. Bence de yabancı olacaksa tek alternatifti. Biraz futbolumuz kabuk değiştirir. Oğuz konusunda cok karamsar değilim.

soon dedi ki...

terimden sonra kim gelirse gelsin ya,
bosnayı hollandayı falan desteklemekten bıkmıştım.

Cihane dedi ki...

Israrciyim, Hoca iyi ama türkiyede olmaz.